Denne side er om endnu en af mine mærkelige interesser, nemlig Fyrtårne.

Jeg har altid været fascineret af fyrtårne.
Disse elegante høje slanke byningsværker med deres søgende lysstråler, som skal lede skibsfarten på rette vej.
Mens jeg sejlede, lærte jeg deres vigtighed at forstå, når jeg havde rorvagten om natten. Det gav en glæde at skimte deres lys i det fjerne, genkende blinkmønstret og vide at vi stadig var på rette vej.
Senere begyndte jeg at opsøge dem fra landjorden og der hvor der var mulighed for det, at komme op i dem og nyde udsigten.
Gennem tiden er der også kommet en del billeder af fyrtårne i arkivet. En lille del af dem kan ses her på siden.

Da jeg i 2003-04 kom meget på Langeland, så besøgte jeg ofte mit favoritfyr Keldsnor på Sydlangeland. Her ses det harmoniske firkantede tårn fra en sjælden vinkel.
Også Hou fyr blev besøgt. Her et kig på lampen og fresnellinsen.

I sommeren 2003 var jeg på spejdertur til Færøerne, hvor vi var på en masse ture rundt på øerne. Desværre var det meget tåget da vi var på Mykines Holm, men jeg fik da taget lidt billeder af fyret der, ligesom jeg også fik kigget på fyret i Thorshavn. Jeg fik også taget et enkelt billede af fyret i Strendur på Eysturoy, da vi kørte forbi med bussen.

Sjovt nok har mine interesser det med at knytte sig sammen. Det gælder også fyrtårne og fyrskibe, som radioamatører over hele jorden den 3' weekend i august får tilladelse til at bemande med radiogrej og antenner på den såkaldte "International Lighthouse and Lightship Weekend" - ILLW.
Det er endnu ikke lykkes mig selv at deltage, men når chancen byder sig, så kunne det være sjovt at prøve at være med.
Interesserede kan se mere om ILLW på den officielle ILLW side samt en dansk side.

Udgave 1.2, revideret 11.01.2011.

Send post til Webmaster: info"snabel-a"oz7ya.dk.